Од нашата училница

Почетна Фото галерија Видео галерија Календар за работа Архива Кенгур

 

 

УПАТСТВО ЗА КОПИРАЊЕ СОДРЖИНА ОД СТРАНИЦАТА

За наставници

 


Упатство за копирање на содржините од страницата:


Табелите со бела позадина, може да се превземат само со селектирање и copy и paste.

Содржините кај кои позадината е обоена, можат да се превземат на следниот начин:

 

1. Копирајте ја содржината од страницата што сакате да ја превземете:
  • Десен клик copy
  • Или на тастатура притиснете ctrl и c

        2. Отворете нов word документ
 
       3. Внесете ја во документот содржината со paste

       4. Откако ќе ја внесете содржината на дното од текстот се јавува иконата за paste.

 

moneti

       5. Со курсорот застанете над иконата и кликнете на стрелката со што ќе се појави паѓачка листа 

moneti


       6. Изберете од оваа листа Keep Text Only  
         7. А потоа можете да го преуредувате текстот.